dinsdag 9 december 2008

Op weg naar de Grand Canyon

Onze volgende bestemming was de Grand Canyon. We hebben de South Rim bezocht, wat in normale omstandigheden ongeveer 5 uur rijden is van Las Vegas.

De weg naar de Grand Canyon is een mooie weg. Zo kom je bij voorbeeld langs Lake Mead:


(Neen, ik ben niet kwaad, het zonlicht was redelijk fel)

Lake Mead is een door de mens aangelegd meer dat in stand wordt gehouden door de Hoover Dam. De grote weg van Las Vegas naar Grand Canyon gaat letterlijk over deze Dam, wat zeker op een verlengd weekend voor de nodige vertragingen zorgt.

Na een uur in de file gestaan te hebben en eenmaal de Hooverdam voorbij waren de wegen praktisch volledig vrij en konden we onderweg van de landschappen genieten.


De Colorado-rivier:


Even langs Route 66 gepasseerd


Nog een landschap onderweg:


Hoewel het niet zo aanvoelde was het toch winter, verder was er een uur tijdsverschil tussen Arizona (waar de Grand Canyon zich bevindt) en Nevada, wat er voor zorgde dat de duisternis al snel inviel en het om iets over vier (Las Vegas tijd) al volledig donker was.
De lichteffecten bij de ondergaande zon waren wel de moeite waard:


We zijn dan doorgereden tot een stadje op een mijl afstand van de zuidelijke ingang van de Grand Canyon. Daar hebben we overnacht in hotel Red Feather Lodge, om de volgende dag de Grand Canyon te bezoeken. Daarover later meer ...

4 opmerkingen:

Unknown zei

Mooi mooi mooi, hier in belgie moeten we het met minder blauwe lucht stellen... Al zijn wij met Thanksgiving er ook op uitgetrokken, naar Duitsland. Ook niet slecht...

Bert zei

Ik wist niet dat Thanksgiving tegenwoordig ook een feetstdag is in België? ;-)
En ben je al wat gewoon geraakt aan het leven in België?

Sofie & Bart zei

Nice! Zijn ze nog aan het werken aan de Hoover Dam? Ik dacht dat ze die volledig gingen vermijden...

Bert zei

Ze zijn nog bezig met de brug. Zie deze foto.