donderdag 25 december 2008

Van Monterey naar Big Sur

Gisteren is onze trip begonnen. Via Santa Cruz (waar we ooit al een blogpost aan gewijd hebben) zijn we gisteren op kerstavond in Monterey geraakt.


View Larger Map

Monterey is een stadje dat vroeger vooral gekend was voor zijn sardinevangst en het inblikken van sardines (wat de titel verklaard van John Steinbecks boek Canery Row dat zich hier afspeelde). Tegenwoordig is het een van de meest populaire en prestigieuze badplaatsen van Californië. 's Avonds zijn we naar de Fisherman's Wharf gegaan en hebben we daar ons kerstdiner gehad (voor mij Main Lobster, Nele had een krab slaatje).

Winter is in Californië het regenseizoen, maar deze morgen zag het weer er niet slecht uit.



Even later kwam er ineens hagel uit de lucht gevallen. Na 10 minuten begon het weer weer om te keren...





... maar niet voor lang.



Amerikanen zijn op zulke momenten wel grappig. Ze komen dan naar plekken met mooie uitzichten kijken, maar kijken vanuit hun auto met hun ruitenwissers op en rijden dan verder naar het volgende uitzichtpunt.



Verder is Monterey ook bekend voor het Monterey Bay Aquarium, een enorm aquarium. Wij wilden hier naar toe gaan, maar vandaag was het aquarium gesloten. Nu ja, het is niet zo ver van Berkeley en nu hebben we een reden om terug te komen.







's Middags zijn naar Carmel gegaan, een gezellig stadje dat gekenmerkt wordt door kunstgalerijen, restaurantjes e.d. De meeste waren vandaag toe, maar gelukkig was er hier en daar nog een restaurant open.
In Carmel is er ook nog een oude missie.





Na Carmel loopt de 1 langs -naar het schijnt- een van de mooiste kustlijnen van Californie: Big Sur Coastline (vooral aan Bixby Bridge) en net toen waren de batterijen van het fototoestel plat.



Een overzicht:


View Larger Map

Geen opmerkingen: