woensdag 10 september 2008

Oakland

Ten zuiden van Berkeley ligt de stad Oakland. Oakland is een grotere en zeer diverse stad. Zo heeft Oakland de naam een gevaarlijke stad te zijn met veel criminaliteit, alhoewel dit niet geld voor alle streken van Oakland. Maandag 1 september (labor day) en afgelopen zondag hebben we enkele van deze veiligere en mooie streken bezocht: Lake Merritt en (in mijn geval, natuurlijk!) Chinesetown.

Lake Merritt werd in 1870 het eerste officiele "Wildlife refuge" van de VS en is, hoewel het nu in een stad ligt, nog altijd een toevluchtsoord voor vogels.

Enkele sfeerbeelden:














Naast het meer ligt er een tuin met o.a. een collectie Bonzai's.
Verder was er ook een Ethiopisch feest met muziek, dans, eten en allerlei kraampjes.
We zijn dus ook naar Chinatown geweest. In San Francisco had je een Chinatown met twee gezichten. Bepaalde delen waren toeristisch, terwijl andere duidelijk voor de plaatselijke (voornamelijk Chinese) bevolking bedoeld waren. Wat de Chinatown van Oakland betreft, ik betwijfel of hier veel toeristen komen, dus de sfeer is toch wel anders. Zo zie je bij voorbeeld veel minder lichtreclame in de straten in Oakland.

Wat wel leuk is, zijn de zebrapaden. In Chinatown in Oakland hebben ze hun eigen zebrapaden en naast de verwachte paden, lopen er ook 2 diagonaal over de weg! Alle lichten worden dan ook gelijkertijd groen (eigenlijk wit).
Het speciale is dat we deze opstellingen enkel in Chinatown tegengekomen zijn...

Voor de mensen die mijn stukje over Chinatown in SF gelezen hebben, Nele heeft haar thee gevonden. Verder hebben we een thee-tas gekocht met kalligrafische karakters. De laaste keer zijn we trouwens met een ganse winkelzak groenten, fruit en Chinese etenswaren thuisgekomen. Groeten en fruit zijn daar heel goedkoop en niet slecht. Zeker als je het vergelijkt met de prijzen in Berkeley (waar groeten en fruit wel meestal "organic" zijn, maar later waarschijnlijk meer hierover).

De keuken van een Chinees restaurant vanaf de straat getrokken (de deur



Geen opmerkingen: