dinsdag 16 september 2008

Sonoma Valley

Afgelopen zondag hadden we afgesproken met Tadej en zijn vrouw Sacha. Zij zouden ons komen oppikken aan ons appartement en we zouden samen een uitstap maken. Toen ze bij ons waren aangekomen bleken ze een Belgische (Sofie) op bezoek te hebben en zo werd het een dagje met zijn vijven.

Californië is bekend voor zijn wijnen en dan vooral die van Napa Valley wat ondertussen dan ook een vrij toeristische streek geworden is. Wij hebben echter een bezoek gebracht aan het iets minder toeristische Sonoma Valley. Het was Sofie die voorgesteld had deze plaats te bezoeken.

Tadej en Sacha aan het proeven bij de eerste wijnboer:

Bij de tweede wijnboer hebben we een rondleiding en uitleg over hun productieproces gekregen. De gids was een Indiaan (nog een echte 'native American'). Hij was ooit nog in België geweest voor een trouwfeest waar hij blijkbaar zeer goede herinneringen aan had.



Nele en Sofie aan het luisteren naar de uitleg van de gids:
Een schets van een van hun productieprocessen:

Tadej en Sacha aan het rusten na de rondleiding. Terwijl Sofie nog wijn aan het proeven en kopen was.


Na het proeven zijn we samen iets gaan eten in het stadje Sonoma. Die dag vierden de Mexicanen hun onafhankelijkheid daar op het stadsplein:

Hierna hebben we nog van het prachtige landschap genoten tijdens de rit terug.

Bert en Nele

1 opmerking:

pagadders zei

Hallo, wij komen af en toe eens meegenieten van jullie "overzees avontuur". Groetjes uit Schoten(Antwerpen) van Erna en Frank Moelans.