maandag 1 september 2008

San Francisco (deel 2 van ?)

Gisteren hebben we terug een bezoekje aan San-Francisco gebracht. Dit is het beeld dat je hebt als je uit de metro komt
In San Francisco rijden op de toeristische lijn allemaal oude gerestaureerde trams van over de hele wereld rond. Deze komt bv. uit Milaan:
Nog enkele voorbeeldjes:
Gisteren was het (blijkbaar) een van de twee sunday streets dagen. Eer dat we in San Francisco waren was het evenement bijna gedaan, maar als we niets anders op het programma hebben staan zullen we op 14 september nog eens gaan kijken. Alvast wat sfeerbeelden
Verder waren er ook enorm veel fietsers aan de pier vermits deze helemaal autovrij was die dag.
Ik weet niet of het een onderdeel was van de evenementen maar er was een gratis wandeling met gids langs de pier. Enkele beelden onderweg tijdens deze wandeling
De wandeling bracht ons ook langs het bedrijven-complex van Levi Strauss (of de Levi Strauss Campus zoals ze het zelf noemen). Bij de opbouw van dit complex hadden ze rekening willen houden met de verzuchting van de omwoners om geen hoge blokken neer te zetten waarbij het uitzicht van de omwoners om zeep was. Ze hebben als onderdeel van de campus een mooi park aangelegd. De rode blokken zijn die van Levi's:
Verder wat beelden langs de pier. Blijkbaar hebben ze in SF ook zeehonden.
Na een heerlijk, maar niet al te groot slaatje gegeten te hebben in een Frans restaurant (dat blijkbaar trots was op hun wijnkaart, die we toch maar gepasseerd hebben), zijn we verder richting Golden Gate Bridge getrokken. Het was de bedoeling om uiteindelijk ook naar de Japanse Tea Garden te gaan (kaartje), maar toen we ter hoogte van Palace of Fine Arts waren, hadden onze voeten door dat het waarschijnlijk toch wat ver ging worden (het traject tot dan bewandeld).

We zijn dan terug richting de BART gegaan waarmee we ook gekomen waren, maar dan niet meer langs de kust. Zo hebben we de wijken The Marina, Russian Hill, North Beach, Jackson Square en Financial District bezocht en onderweg nog lekker gegeten in een Italiaans restaurant.

Geen opmerkingen: