donderdag 28 augustus 2008

San Francisco

Gisteren hebben we San Francisco verkend, met de BART is dit een half uurtje van Berkeley. San Francisco is wel een heel andere stad, veel grootser, dan Berkeley. Als we het BART-station buitenkwamen werden we meteen verrast door immens hoge en indrukwekkende gebouwen (alhoewel ik er al een keertje geweest was). Verschillend van Berkeley waar je van elke typische Amerikaanse keten (McDonalds, BurgerKing, SubWay, ....) slechts één (uitzonderijk 2) vindt, zie je in San Francisco bijna in elke stuk straat een Starbucks -- toch in het zakengedeelte en winkelgedeelte ('financial district'). Enkele sfeerbeelden:










Gisteren hebben we vooral rondgewandeld in de stad om de sfeer wat op de snuiven en veel foto's te maken want het was uitzonderlijk zonnig en warm in San Francisco. Chinatown hebben we uiteraard al meer uitgebreid bezocht (maar daar ging Bert nog een stukje overschrijven) en we hebben ook langs het water en de pier gewandeld (pier 9 -1). Ons San Francisco notitieboekje is van pas gekomen om een paar winkeltjes op te schrijven waar we later nog eens terug willen gaan.

Enkele foto's aan het water en van de straat die langs de pier loopt:






Gisterenavond zijn we ook met Sofie (Pollin) iets gaan eten bij 'Jupiter' in Berkeley. Bart (Adams, haar man) kon er niet bij zijn want hij was plots ziek geworden. Bart en Sofie zaten samen met ons in de kandidaturen Burg. Ing. Sofie heeft, net als Bert, elektronica gekozen als specialisatie, Bart computerwetenschappen. Zij wonen nu bijna 2 jaar in San Francisco. Sofie doet een postdoc aan Berkeley University en Bart een aan Stanford. Volgende week spreken we nog eens af, dan ook met Bart.

Geen opmerkingen: