woensdag 20 augustus 2008

Tadej tegen het lijf gelopen

Tadej (oorspronkelijk van Slovenië) heeft voor een tijdje aan het departement materiaalkunde gewerkt als postdoc in dezelfde groep als mij. Zijn vrouw werkt voor de Europese Unie in Brussel, maar nu heeft ze een sabbatical van 5 maanden en werkt ze hier aan Berkeley National labs (ligt op de campus van en is nauw verbonden met Berkeley University). Tadej heeft net een intensieve cursus Arabisch achter de rug en heeft heel wat contacten gelegd met professoren aan Berkeley Univeristy ivm zijn voorgaand en verder onderzoek. Nadien keren ze terug naar België.

We wisten dat ze hier zaten en we waren ook al van plan eens samen iets te gaan eten of drinken, maar deze morgen kwamen we Tadej toevallig tegen op straat. We zijn samen een koffie/thee gaan drinken bij Starbucks. Tadej heeft ons een beetje wegwijs gemaakt in Berkeley en in het Amerikaanse systeem (het banksysteem, waar auto huren/kopen, ziekenhuis+ziekteverzekering, ...). Naar het schijnt is het hier trouwens helemaal niet in van iets te drinken bij Starbucks. Het is blijkbaar stijlvoller van independent koffiezaken te bezoeken ipv ketens zoals Starbucks ('t is maar dat we het weten).

Tadej en zijn vrouw hebben ervoor gekozen een beetje ten Oosten van Berkeley te wonen (in Walnut Creek, zie google maps). Daar is het meestal zonnig en de temperatuur is een stuk hoger dan in Berkeley zelf (vorige week was het er 40°C). De appartementen zijn er ook een beetje goedkoper (zij betalen 1700 dollar voor een appartement met 1 slaapkamer). Maar zij hebben niet veel winkels in de buurt, dus moeten ze regelmatig een auto huren om hun inkopen te doen. Bovendien ligt Walnut Creek nog een heel stuk verder van Lawrence Livermore (toch met de BART).

Begin oktober vertrekken ze terug. We zullen zeker nog eens afspreken daarvoor. Hun stofzuiger en een aantal andere spullen die we niet dringend nodig hebben, kunnen we dan overnemen.

1 opmerking:

Tadej zei

De temperatuur was enige 39,7 deze week, maar boven de 40 een maand geleden.
En een meer ding: mijn vrouw werkt voor Berkeley Universiteit.
Best, Tadej