zondag 17 augustus 2008

Appartement

Wij hebben beslist !
Na gisteren en vandaag enkele appartementen te hebben bezocht, hebben we de knoop doorgehakt. We gaan uiteindelijk voor een redelijk klein appartement (518 square feet, dit is iets meer dan 48 m^2) met 1 slaapkamer, maar mooi gelegen en op minder dan 5 min van de BART (het plaatselijk metro stelsel dat Nele zal gebruiken om elke dag van Berkeley naar Lawrence Livermore te gaan en terug). Hier is een link naar de webpagina van het complex http://www.librarygardens.com/ (de website idealiseert alles wel een beetje).
Het is niet gemeubeld, hoewel we hier oorspronkelijk wel op zoek naar waren, maar dat was eigenlijk het geval voor alle appartementen die we tot nu toe bezocht hadden. Bovendien kan je hier op veel plaatsen redelijk goedkoop een bed+matras en meubels kopen en aan huis leveren is meestal gratis. De keuken is wel volledig ingericht.

Huren hier is wel iets anders dan huren in België. Ons appartement gaat ons 1895 dollar per maand kosten + een deposit van 3095 dollar (zo hoog omdat we geen 'credit history' in de VS hebben). Iets goedkoper had wel gekund als we op een slechter gelegen plaats (verder van de BART of minder veilige buurten of op een plek waar we beiden veel afstand moesten afleggen om te gaan werken) zouden gaan.

Vanaf vrijdag trekken we erin (we hadden ons hotel voor een week geboekt aan een iets voordeliger tarief) en de komende dagen zullen we dus rondkijken voor meubels.

Bert & Nele

Geen opmerkingen: