dinsdag 19 augustus 2008

Winkelen in Emeryville

Gisteren zijn we naar de IKEA in Emeryville geweest. Emeryville is een stadje met enorm veel winkels (we hebben waarschijnlijk met een fractie gezien...). Enkele sfeerbeelden





De lokale handelaars hebben een gratis shuttle ingelegd tussen de BART en Emeryville om de lokale handel te stimuleren; en daar hebben wij dus gebruik van gemaakt.

In de IKEA hebben we vooral rondgekeken. Kasten zijn er al in het appartement en voor de rest gaan we voorlopig enkel het meest noodzakelijke kopen: een bed, 2 tafels en 4 stoelen.

Wat de tafels en stoelen betreft, we weten wat we willen, maar we hebben nog niets gekocht. Eerst moeten we een auto op de kop zien te tikken (lees: huren) en sowieso gaan we vrijdag pas in ons appartement. Lakens en kussens hebben we er wel al gekocht.

Wat het bed betreft, dat hebben we gisterenavond in Downtown Berkeley gekocht. Zij zullen ook (gratis) zorgen voor de levering en montage. In IKEA hadden ze wel matrassen die goedkoper waren; maar die lagen niet goed. De springbox daarentegen was sowieso eens stuk duurder in IKEA.

Even over het warme en zonnige weer van Californië...
Valt dat even tegen! Als je onze foto's bestudeerd hebt, zul je wel opgemerkt hebben dat we meestal een pull aan hebben. Heel vaak is het bewolkt of mistig en komt de zon er niet echt door. En dan is het fris. 's Avonds koelt het ook altijd sterk af. Als de zon er doorkomt is het ineens een stuk warmer en is de temperatuur heel aangenaam (als we de trui tenminste uitdoen).
We wisten al dat het in San Francisco het mistig kon zijn door de combinatie van het koude water en warmere luchtstromen, maar we waren ons niet bewust dat dit in Bekeley ook het geval is. Nu het kan natuurlijk ook dat we wat voorbarig zijn. We zijn hier nog geen week...

1 opmerking:

Nele zei

Ja, misschien die extra lange broek en trui die ik op het einde maar had thuis gelaten toch nog moeten meepakken, brrr...